Bijscholing
Bodymapping

Centraal in deze bijscholing staat de bodymap. Bodymapping is een methode om overwerkte emoties na overweldigende ervaringen in kaart te brengen en te verwerken. Bodymapping is een creatief therapeutische methode waarbij de cliënt  wordt ondersteunt   onverwerkte emoties en meegemaakte gebeurtenissen te verkennen en te verwerken door middel van artistieke expressie op een levensgroot silhouet van hun lichaam.

SKB accreditatie

wordt aangevraagd

SKJ accreditatie
wordt aangevraagd

Deze scholing voldoet aan de PLATO eisen voor PsBK.

Inhoud
van de bijscholing

Bijscholing bodymap maken

Data

locatie

Het Hof van Barlo – Groenekan

Het verwerken van trauma via bodymapping

Door het lichaam als canvas te gebruiken, kunnen mensen hun ervaringen visualiseren, emoties uitdrukken en een dieper begrip krijgen van hoe trauma hun fysieke en emotionele welzijn beïnvloedt.

Tijdens dit proces verken en ontdek je wat jij zelf van binnenuit waarneemt en ervaart. Het proces benadrukt de innerlijke bewustwording van jouw lichaam. Een lichaam is net als een kaart. Het bevat en verbindt verschillende informatie over jouw vorige en huidige ervaringen. Het is net een lichamelijk landschap, dat laat zien waar en wie je nu bent.

Het creatieve proces van verkennen, kan de cliënt helpen om meer bewustzijn te ontwikkelen van de emoties, gedachten en lichamelijke sensaties. Ze worden zichtbaar op de bodymap die ze maken.

Dit ga je leren van de bijscholing

 Onmisbare tools bij het werken met stress gerelateerde problematiek.

Bodymapping

Resultaten van de bijscholing
Bodymapping

Na de bijscholing heb je kennis van

Investering:
Bijscholing 'Bodymapping'

De investering voor deze dag bedraagt €299,-

Dit is inclusief alle materialen en koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch. 

Reserveer je
cursus-plek meteen

Clarisse Mirandolle

"

trauma expert // integratief therapeut // docent

Clarisse Mirandolle

Na het behalen van het VWO- en PABO diploma, was ik 10 jaar verbonden als klassenleerkracht aan de Vrije School te Zeist en Bussum.

In 1999 studeerde ik af aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, als Integratief Kindertherapeute. Sindsdien werk ik als integratief kinder- en jeugdtherapeut.

Na het behalen van mijn diploma, ben ik onder andere gaan lesgeven op verschillende opleidingsinstituten aan therapeuten in opleiding:

– Nederlandse Academie voor Psychotherapie
– Ananta opleidingen
– Insituut CAM
– Academie voor Psychodynamica 

Daarnaast heb ik 9 jaar als docent bij het nascholingsinstituut BIvT (Bijscholing Instituut voor Therapeuten) gewerkt en gaf verschillende nascholingen.

Ik heb altijd fulltime gewerkt en in deze jaren veel ervaring opgebouwd. Ik heb inmiddels ruim 18.500 uren therapie en begeleiding gegeven. Mijn ervaringen geef ik nu vorm in nieuwe bijscholingen. Ik hoop een ieder te inspireren, zodat je de opgedane ideeën meteen kunt toepassen in je eigen werk.