trauma academy
omdat je aan ieder trauma
kunt werken.

Ik ben Clarisse.
Jouw trauma-expert en oprichter van Trauma Academy

samen leven
zonder trauma's

Er is steeds meer informatie over trauma beschikbaar. Met mijn werk wil ik bijdragen aan een samenleving waarin informatie over trauma toegankelijk is én herstel mogelijk.

Mijn aanbod

Trauma academy

Trainingen op maat

Online of in een live-sessie

Voor therapeuten en cliënten

Centraal in deze bijscholing staat de polyvagaaltheorie: de wetenschap van het gevoel van verbondenheid en veiligheid.

Deze theorie is een verzameling van evolutionaire, neurowetenschappelijke en psychologische inzichten met betrekking tot de rol van de nervus vagus in de emotieregulatie, sociale connectie en angstreacties, geïntroduceerd in 1994 door Stephen Porges.

Als hulpverlener kun je samen met je cliënt de e-learning ‘Eerste Hulp Bij Trauma’ gaan maken. Vanuit jouw expertise kun je kiezen hoe je de e-learning gaat inzetten. Het is een goede leidraad om te starten met het inventariseren van de problemen. En de cliënt te leren om de klachten te herkennen, te begrijpen en zichzelf te helpen om weer tot rust te komen, bij hevige emoties.

Centraal in deze bijscholing staat stress. Ik neem je mee in de wereld van stress en de symptomen van stress: Fysiologische-, emotionele- en cognitieve-, spirituele stress en de symptomen van gedrag die bij stress horen.

Wil je vast meer weten? Je mail kan naar [email protected]

Regelmatig geef ik bijscholingen op maat. Dit kan op je eigen locatie, of op mijn trainingslocatie. 

Heb jij interesse in een Incompany training? Je mail mag naar [email protected]

Een vrij hoofd
dat is wat ik iedereen gun
"Omdat je hoofd, je hart èn je lijf kunnen voelen als een veilig thuis"
meer weten over de trauma Academy & Clarisse

mijn aanpak
trauma's in beeld

Nadat je een schokkende ervaring verwerkt hebt, moet je deze een plek geven in je levensverhaal. Ik help je hier graag bij. Zowel als ervaringsdeskundige als senior therapeut ben ik bekend met trauma, het werken met trauma en het helen van trauma.